Vásárolj 20.000 Ft felett és a szállítási költséget mi álljuk!

Blog

Természetes vagy mesterséges szakállnövesztés?

2021.10.10 19:37
Természetes vagy mesterséges szakállnövesztés?

Legyél tudatos vásárló! Használj mindig ellenőrzött és bevizsgált natúr kozmetikumokat egészséged védelmében! Ajánljuk neked az összes Manly Hairy Man terméket, amely összetevői ökológiailag certifikált minőségűek, teljes mértékben natúr,  CPNP regisztrációs számmal rendelkező termékek.

 

 

Ne gyorsan akarj szakállat növeszteni mindenféle csodákat ígérő készítményekkel, hanem természetesen, mesterséges vegyi anyagok nélkül! 

Sajnos a legtöbb mesterséges vegyi anyag nem, vagy csak nagyon hosszú idő után ürül ki a szervezetből. A bőrön, vagy arcszőrzeten át felszívódó káros anyagok, mint például a kőolaj származékok, a parabén, az illatanyagok, a színezékek, mind-mind olyan mesterséges anyagok, melyek bekerülve a véráramba komoly problémákat is jelentenek az emberi szervezetre nézve.

A sok-sok vegyi anyag hosszútávon komoly betegségeket is előidézhet. A szintetikus illatanyagok, melyek a mesterséges kozmetikumokban találhatóak, okozhatnak fejfájást, bőrallergiát, hányingert, köhögést, de akár asztmát is. Az izopropil alkohol, mely számos kozmetikumban jelen van, mérgezést okoz, akár a bőrön felszívódva, ha túl nagy mennyiségben kerül a szervezetbe.

Parabén a mesterséges kozmetikumok egyik legkedveltebb tartósítószere, 90%-ban ezt használják tartósításra. Ugyan hatékony baktérium és gombaölő, mindemellett olcsó alapanyag, de számos kockázatot jelent az emberi szervezetre.  A parabént leggyakrabban metilparabén E218, etilparabén E214, propilparabén, butilparabén néven találhatod meg a csomagoláson feltüntetve, ritkábban használt változatai az izobutil-parabén, izopropil-parabén, benzilparabén.

Legtöbbször a reklámot és a márkát fizetjük meg, nem a jó minőségű terméket. Ennek köszönhetően a nagy kozmetikai cégek azt tesznek a termékekbe, amit csak szeretnének, a hivatalos engedélyezési folyamatnak megfelelően. Nem törődve a kémiai anyagok emberi szervezetre gyakorolt káros hatásaival, feleslegesen terheljük vegyi anyagokkal szervezetünket. A bőrön keresztül a nyirokkeringésbe bejutva, ezek az anyagok hatalmas pusztítást végeznek. 

A kémiai úton előállított mesterséges termékek sokszor számos kísérlet, akár állat kísérlet eredményei. Nem beszélve arról, hogy ezek a mesterséges anyagok sokszor allergiás reakciókat is kiválthatnak, súlyosbítva bőrünk problémáit. Kipirosodott, égő érzés, viszketés. Olyan tünetek, amelyek egyfajta bőrreakciói a természetellenes anyagoknak.

Legyél tudatos vásárló! Használj mindig ellenőrzött és bevizsgált natúrkozmetikumokat egészséged védelmében! Ajánljuk neked az összes Manly Hairy Man terméket, amely összetevői ökológiailag certifikált minőségűek, teljes mértékben natúr,  CPNP regisztrációs számmal rendelkező termékek.